Thursday, January 13

Serikandi yang Kucari Bukan Isteri Pertamaku

"Awak sudi jadi isteri kedua saya?" tanya Syazni tegas dan yakin. 

Tiba-tiba mata Fulanah merah, air mata mula bergelinang di kelopak bawah. 

"Tak sangka awak sudah beristeri! Awak jahat! Sanggup mempermainkan hati saya. Awak ingat saya tiada maruah? Hah!" pekik Fulanah dengan suara tersekat-sekat. 

Mata Syazni liar melihat kiri kanan, mungkin ada sesiapa yang memandang perlakuan dia dan Fulanah. Bukan takutkan pandangan manusia, tetapi lagak Fulanah langsung tidak selari dengan penampilannya. 

"Saya ingat kita lama berkawan, awak masih bujang. Tapi rupa-rupanya… " Fulanah mula sebak. 

"Tak. Maksud saya…" 

"Sudah! Jangan bermulut manis lagi. Cukup!" potong Fulanah dengan kasar. 

"Awak nampak macam alim, tapi sanggup menipu saya....


Perbezaan Umur Dalam Perkahwinan




          Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, aku memulakan blog aku ini dengan satu artikel yang bagiku menarik tapi sarat dengan ilmu. Untuk 1st post ni aku copy dulu je kot,hehe moga bermanfaat.


           Assalamualaikum...sahabat-sahabat u-jam...bila sahabat2 nak nikah ni?...esok..lusa..minggu depan atau jawapan yang sama setiap tahun..tahun depan...kenapa ya..oh umur..umur dah berusia sikit..tapi ada la sorang tu minat kat awak ye...tapi umurnya muda..alahai2 alasan umur pulak dia...


Nasib baik ada Ustaz Emran...Jom kita baca  Tazkirah khas Ustaz Emran untuk sabahat-sabahat u-jam 


Menjawab sebuah persoalan menarik dari beberapa orang penyoal tentang apakah pandangan Islam terhadap seorang wanita yang berkahwin dengan lelaki yang lebih muda dari dirinya.



“ Dan di antara tanda-tanda kebesaran-Nya ialah diciptakan bagi kamu dari diri kamu isteri-isteri supaya kamu bersenang-senang kepadanya..” (Ar-Rum : 21)........



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...